HOCI Nedir?

HOCl; hafif bir narenciye suyu kuvvetinde, zayıf bir asit olan Hipokloröz Asit’in bilimsel formülüdür. HOCl, bakteri ve virüslere karşı savaşmak, vücudu korumak ve iyileştirmek için tüm memelilerde beyaz kan hücreleri tarafından  doğal olarak  üretilir.

HOCl, istilacı bakteri, mantar ve virüslere karşı etkili olan güçlü bir oksidandır. 1970’lerde tuzlu su çözeltisinden elektrik geçirilerek ilk HOCl üretildi. HOCl, CORONA VİRÜS de dahil olmak üzere, Tüberküloz, Lejyonella, H1N1 (domuz gribi), M. Chelonea, Poliovirus, HIV, Aureus, E. Coli, Candida Albicans, Enterococcus Faecalis, P Aeruginosa gibi patojenlere karşı etkili, canlıda kullanılabilen tek dezenfektandır. Çünkü HOCL insan vücudunun savunma sisteminin, bakteri ve virüslere karşı kendisinin ürettiği, doğadaki patojen mikroorganizmalara karşı en etkin maddedir.

Hipokloröz Asit Ne İşe Yarar?

Vücudumuzda bulunan akyuvar adı verilen hücreler, bakteri ve virüslere karşı mücadele ederken Hipokloröz Asit (HOCl) adı verilen fizyolojik bir madde üretir. Bu madde doğada bilinen en geniş ve etkili spektrumu olan biosittir. Zayıf asidik özelliği sayesinde tahriş edici özelliği ve insan sağlığına zararı yoktur. Dolayısıyla doğada bilinen en iyi antiviral ve antibakteriyel dezenfektandır ve insan vücudu bilinen en iyi dezenfektanı üretmektedir.

İnsan vücudu herhangi bir mikrobiyal saldırıya maruz kaldığında 1 Nötrofilin 0,1 Um Hipokloröz Asit üretir ve bu miktar 1 dakika içerisinde 15 milyon kolibasiliyi öldürdüğü bilimsel olarak ispatlanmıştır.

HOCl, Neden Diğer Dezenfektanlara Göre Patojenleri Öldürmede Daha Etkilidir?

Hipokloröz Asit ve Sodyum Hipoklorit (çamaşır suyu) karşılaştırması

Hipoklorit iyonu negatif elektrik yükü taşırken Hipokloröz Asit nötr elektrik yüküne sahiptir. Hipokloröz çok hızlı bir şekilde hareket eder ve saniyeler içinde bakterileri oksitler, hipoklorit iyonunda bunu yapmak için yarım saat beklemek gerekir.

Mikrop yüzeyleri, negatif yüklü hipoklorit iyonunun mikrop yüzeylerine itilmesine yol açan negatif bir elektrik yükü taşır ve bu da hipoklorit iyonunun mikropları öldürmede daha az etkili olmasını sağlar. Hipokloröz asitin nötr elektrik yüküne sahip olması, mikropları çevreleyen koruyucu bariyerlere daha etkili bir şekilde nüfuz etmesini sağlar.